Ik ben Brigitte en ik help jou zachter te worden voor jezelf, anderen en de planeet door meer mét en in de natuur te bewegen en jezelf natuurlijker te voeden.

“Laten we ons zelf, elkaar en de planeet samen mooier maken.  Met behulp van onze vrouwelijke zachtheid, wijsheid en energie kunnen we zoveel meer van betekenis zijn dan wij denken!”

Dit is misschien een bijzondere tijd in jouw leven. Je moet sommige dingen loslaten en dat valt niet altijd mee. Je hebt een hoop meegemaakt en bent vaak teleurgesteld. Je neiging was misschien om dan boos te worden. Maar boosheid…is één van de verpakkingen van verdriet.

Want diep in je hart wil jij juist helemaal niet verharden, je wilt juist zoveel liefde brengen! 

Je maakt je zorgen om de veranderende wereld. Het klimaat, de oorlogen. Het geweld. Je voelt dat er iets moet veranderen. Je dreigt te gaan verzuren en de wereld alleen nog maar donker te zien. Tegelijkertijd weet je best dat er nog zoveel moois is. Het lukt je nu alleen even niet dat te zien en te voelen. En dat is heel begrijpelijk, want de uitdagingen van je leven kunnen je veel stress opleveren. En aanhoudende stress zorgt voor een vernauwd blikveld. Logisch, je brein gaat in de overlevingsstand. 

Je hebt misschien ook té lang té weinig voor jezelf gezorgd. Daar wil je nu eindelijk eens mee beginnen. Alleen niet vanuit uit een “ik-moet” houding, maar vanuit een “ik-mag” en “ik-wil-graag” houding. En om goed voor jezelf te willen zorgen is zelfliefde nodig. En hoop op een betere wereld.

 

Klopt dit? Herken je dit?

YES,  JIJ BENT ER KLAAR VOOR!

GEFELICITEERD!

Je mag echt héél trots zijn op jezelf.

Je besluit namelijk om nu te gaan onderzoeken wat er wél anders kan. Je hebt niet op alles invloed, maar je hebt wel invloed op hoe je overal mee omgaat en welke bijdrage JIJ levert aan deze wereld.

Het “anders” willen doen  begint bij die allereerste stap: Beseffen dat het anders moet, en niet over een paar jaar, maar NU!

Je zoekt al een tijdje en struikelt over alle adviezen op het internet. Je ziet dan een oerwoud aan informatie waarin jij meteen verdwaalt. Je leest over de klimaatcrisis en veel dingen waaraan jij gewend was blijken nou net die dingen te zijn die ongezond zijn voor jou, en voor de planeet. 

En eerlijk…… als je dát allemaal moet ombuigen, dan raak je eerder ontmoedigd dan dat je wordt aangemoedigd...

Met mijn producten Slowrun, Bosbanjeren en de Supermarktsafari’s kun je stap voor stap in jouw eigen tempo beter voor jezelf én de planeet gaan zorgen.

Zonder Moeten, eerder ONT-moeten! Zachter zijn voor jezelf en zo uiteindelijk ook weer de zachtheid naar anderen toe durven voelen. Durfen accepteren dat anderen andere keuzes maken hoort daar ook bij.  Daar boos om worden helpt jou en de wereld niet verder, alleen verder achteruit.

Ondertussen bewaak jij wel je persoonlijke grens en daar hoef je geen schuldgevoelens over te hebben.

Mijn filosofie is dat de wereld niet meer doorzetters of principes nodig heeft, maar juist meer zachtheid en ontdekkers.  Niet meer denkers, maar meer voelers.

Niet meer geld, maar meer liefde voor ons zelf, elkaar de planeet. Niet meer groei, maar juist stilstand en verdieping.

Mijn missie is om alles te doen dat binnen mijn macht ligt om de wereld te veranderen in een plek waar mijn (klein) kinderen nog een waardevol leven kunnen hebben.  Mijn visie is dat dit alleen kan als we allemaal meer gaan beseffen dat wij alleen bestaan dankzij de onderlinge samenhang met elkaar en de aarde. Mijn strategie is om mensen te faciliteren die verbondenheid te voelen door meer in en mét de natuur te leven. 

Deze levensfilosofie vindt zijn oorsprong in Afrika en wordt Ubuntu genoemd. Het kreeg wereldwijd bekendheid doordat de filosofie is toegepast tijdens de afschaffing van de Apartheid in Zuid-Afrika. De boegbeelden van Ubuntu zijn Nelson Mandela en Desmond Tutu.

Ik heb zelf al de nodige transformaties doorgemaakt. En in dat proces vond ik kracht door het waarderen van de kleine stapjes en het respect hebben voor de tijd.

Ik heb er heel wat stapjes gezet en ik ben telkens verbaasd over het effect ervan. Ik ben mijn reis begonnen rond mijn vijftigste verjaardag. Had je mij toen gezegd waar ik zou staan 7 jaar later bij het schrijven van deze webtekst, dan had ik je niet geloofd. Dat leek mij onmogelijk.

En nu kijk ik terug op die vrouw van toen en ben ik zo trots op mijzelf dat ik toen ben begonnen met het zetten van die eerste kleine stappen……Want dat is waarom ik nu het leven weer voel stromen daar waar ik eerst als een zalm maar tegen die stroom in bleef zwemmen, en mijzelf lichamelijk en mentaal, uitputte.

Ik bied korte programma’s aan waarmee jij op een simpele, betaalbare en effectieve manier weer dichter bij jezelf komt. En van daaruit je weer meer kunt verbinden met anderen. Ik ga je laten voelen wat de natuur met je doet en je kennis laten maken met waarom dat zo is. De natuur is de beschermende deken om de planeet heen..daar respectvol mee omgaan helpt ons de planeet bewoonbaar te houden voor ons zelf en onze (klein)kinderen. 

En daarna? We stick together…..if you like! En denk jij dat het voor jou niet kan? Zit jij op het moment zover van hetgeen ik hierboven omschrijf vandaag en denk je dat alles wat ik hier neerzet voor jou onbereikbaar is. Of niet helpt.

Lees dan ter inspiratie maar eens mijn gratis e-book waarin ik vertel  over de tien stappen die ik zelf nam nadat ik mijn grootste persoonlijke crisis had overwonnen. En wat dat mij gebracht heeft! Als ik het kan, kan jij het ook! NB:  Inmiddels ben ik alwéér verder dan ik in dat boek omschrijf, dus ik mag best aan een vervolg gaan denken!

Naar het E-book: In tien stappen naar meer Grip op je Dip

Life is a mountain. 

Your goal is to find your path, not to reach the top!

-Maxime Lagacé-

Dit zouden zo maar eens gedachten kunnen zijn die de afgelopen tijd door je hoofd hebben gespookt….

 • Waarom reageer ik nou zo? Dat is toch helemaal niet mijn bedoeling?
 • Ik wil dit niet langer, dat ontevreden gevoel in mij?
 • Had ik maar even tot 10 geteld, dan had ik toch echt een ander antwoord gegeven.
 • Ik ben ontzettend vaak teleurgesteld in de liefde, ik durf mij niet meer bloot te geven!
 • Toen ik laatst op vakantie was voelde ik mij zo ontspannen! Ik beloof mijzelf dat ik dat vasthou, maar het lukt maar niet.
 • Ik voel mij ook zo vaak moe, wat kan ik daar nou toch aan doen zonder dat ik gelijk mijzelf allemaal beperkingen opleg?
 • Het voelt alsof er zoveel verschillende kampen zijn in de wereld, en iedereen maar alleen voor zijn eigen hachje vecht…kan dat nou niet anders?
 • Is het niet egoïstisch om de tijd te nemen en te investeren voor mijzelf voor ontspanning en bezinning ?
 • Wat heeft een ander er aan als ik tijd voor mijzelf neem?
 • Ik hoor wel steeds vaker dat het zo belangrijk is om aan onze gezondheid en die van de planeet te werken. Eigenlijk wil ik dat ook wel, maar dat is zo groot….waar moet ik nu beginnen?

Met kleine stapjes ben ik nu daar gekomen waar ik mijzelf het best thuis voel: ik verblijf wisselend in de bossen en de bergen en doe datgene waar ik écht van áán ga: Mensen inspireren in beweging te komen: Fysiek én Mentaal en Duurzaam. Zodat ook zij weer gaan voelen: Ja, het maakt uit wat ik doe!

Dat je nu nog steeds doorscrollt op deze pagina betekent dat jouw verlangen om een nieuwe start te maken in jouw leven heel groot is. En dat is goed! Om een of andere reden kom ik nu op je pad en dat betekent dat het NU de tijd is om anders met jezelf en dus met jouw leven om te gaan.

Even terug naar jouw identiteit en jouw hartsverlangens!

Dit is wat je wél wilt:

 • Zin hebben in de nieuwe dag die eraan komt!
 • Fris wakker worden en dat gedurende de dag vasthouden!
 • Minder snel uit balans raken en in staat zijn de regie te houden op hoe je reageert op gebeurtenissen in je leven.
 • Niet meer steeds terug kijken of de hele tijd vooruit…..maar focussen op wat jij NU voelt en wat jij NU doet. Dat mag goed voelen!
 • Meer helderheid in je hoofd, zodat je meer overzicht houdt en beter kunt nadenken;
 • Weten wie je bent, waar je voor staat en wat je wilt in je leven;
 • Meer energie hebben om je plannen ook écht te kunnen gaan uitvoeren;
 • Je lekker in je vel voelen, zonder zeurende pijntjes en vermoeidheidsklachten
 • Meer zelfvertrouwen hebben, zodat je ook durft te gaan doen wat je diep in je hart wilt
 • Minder oordelend zijn naar jezelf en de ander, milder kunnen zijn.
 • Voelen dat jij er wél toe doet in die grote wereld!
 • De juiste mensen om je heen hebben, die jou weten te motiveren en inspireren!

Hoop is misschien wel het belangrijkste lessen die ik trek uit Ubuntu. Doordat Ubuntu staat voor de  de onderlinge samenhang van mensen met elkaar en de planeet, kun je met alles wat je doet dus ook daadwerkelijk het verschil maken. En worden verkeerde beslissingen van mensen lessen voor het leven in plaats van misdrijven die gestraft moeten worden veroordeling en uitsluiting..

Herken jij jezelf hierin? Dan vind ik dat oprecht ontzetten fijn! Dan hoop ik dat jij voelt dat dit hét moment voor jou is om te gaan werken aan definitieve verandering van jezelf en de wereld waarin jij leeft! En dat doen wij stapje bij stapje met respect voor de tijd!

 

Door het nemen van kleine stappen omzeilen wij de automatische weerstand van onze hersenen tegen nieuw gedrag!

-Kaizenmethode-

 

In 10 stappen naar Grip op je Dip

Wow! Waarom vertelde niemand mij  en mijn ouders niet op school? En waarom hoorde ik hier niets over in therapie?  Er is zoveel meer dat je kunt doen tegen vermoeidheid, ouderdomsklachten en je gevoel van zingeving en welbevinden dan dat ik ooit voor mogelijk hield.