Binnenkort hier beschikbaar !!

 

De Supermarktsafari is geknipt voor jou als: 

 • je meer grip wilt hebben op de gezondheid van jezelf en je gezin
 • je wegwijs wilt worden in het oerwoud van de Supermarkt en snel en gericht je boodschappen kunt doen.
 • je er naar verlangt een goed gevoel te hebben over de producten die je koopt en het eten dat je maakt
 • je zou willen weten of die gezondheidsclaims op de verpakkingen wel kloppen
 • je niet meer afhankelijk wilt zijn van “deskundigen” die allemaal een eigen visie op gezondheid hebben
 • je meer wilt begrijpen van de etiketten op de producten
 • je nog niet zo heel veel af weet van voeding en een begin wilt maken met een gezonder dieet

In het begin der tijden gingen wij met onze speer op jacht als we trek hadden in een stukje vlees of vis. En voor het fruit hoefden wij maar aan een boom te rammelen of iets van een struik te plukken.

Je hoefde je nog niet druk te maken om cholesterol, hart- en vaatziekten, diabetes, kanker en obesitas. Daar hadden we nog nooit van gehoord.

Ergens in de transformatie van jager-verzamelaar naar supermarktklant zijn wij de weg naar gezond voedsel kwijt geraakt. In die oude tijd leerde je van je ouders welke kruiden giftig waren, en van welk eten je maag van streek raakte. Maar ook wat je dagelijks nodig had om goed te kunnen overleven in de natuur. Nu hebben velen van ons geen idee meer wat wij dagelijks moeten eten.

Tegenwoordig “jagen en verzamelen” wij ons voedsel bij elkaar in de supermarkt. Al moet je wel opletten of je het voedsel nog als zodanig herkent. Vaak is het enorm bewerkt, en zijn er tal van ongezonde stoffen aan toegevoegd. Veel van het voedsel lijkt in geen velden of wegen meer op dat voedsel dat ons prachtige, intelligente lijf eigenlijk nodig heeft om goed te kunnen functioneren.

Met veel van die producten voldoet de voedselindustrie aan onze eigen vraag om het verzamelen en klaarmaken van onze voeding zo makkelijk mogelijk te maken.

Want gek genoeg, hebben wij voor het voeden en verzorgen van ons lichaam nog maar weinig tijd en geld over.

En dat is best zonde. Ons lichaam is namelijk net als andere organismen. Als het niet goed verzorgd wordt, kan het ziek worden en gaan wij uiteindelijk te vroeg dood aan de gevolgen van bijvoorbeeld overgewicht, type II diabetes, hart- en vaatziekten en kanker. Met name de eerste twee ziektes die ik noem, zijn een epidemie op zich geworden.

Dit alles wordt mede wordt veroorzaakt door de dagelijkse keuzes die wij maken in de supermarkt. Het is heel makkelijk om alleen maar te roepen dat de oorzaak daarvan ligt in het feit dat de voedselindustrie misbruik maakt van onze onwetendheid. Natuurlijk is dat zo, maar zolang wij hetzelfde blijven kopen, en dus de vraag naar deze ongezonde producten blijft zoals die nu is, zullen zij dat blijven leveren. Vraag versus Aanbod. Dat is nou eenmaal hoe de markt werkt.

Met deze supermarktsafari wil ik jou motiveren om betere keuzes voor jezelf te maken. Want hoe meer vraag naar gezonde artikelen, hoe meer je deze ook echt zult zien in de supermarkt. (En hoe meer de meuk dus verdwijnt uit de schappen…)

Klopt! Dus wat jij nodig hebt is houvast en je eigen plan om met kleine stapjes toch gezonder te gaan eten!

Ga daarom mee op Supermarktsafari. Daar leer en ontdek je: 

 

Waarom jij gezonder zou willen eten….

Met welke verandering jij de grootste gezondheidswinst kunt behalen…

Wat je grootste valkuilen zijn en hoe je daarop kunt anticiperen…

Hoe jij de beste kans hebt de verandering op lange duur vol te houden…

 

Waar je op moet letten bij de beoordeling van de producten die je kiest

Wat de schadelijke bestanddelen in voeding kunnen zijn

Wat er in je lichaam gebeurt als je te veel van die schadelijke producten consumeert 

Wat de 10 basistips zijn die je direct kunt toepassen als je de volgende keer boodschappen doet!

Waar je per afdeling op moet letten om de zo gezond mogelijkste keuze te maken

Hoe je zonder urenlang in de keuken te staan gezonder kunt gaan eten

Op welke informatie op de etiketten je absoluut  moet letten

Wat gezondere alternatieven kunnen zijn voor de ongezondere producten

Welke informatie je naar het rijk der fabelen kunt verwijzen….

Dit kan gezonder eten jou opleveren:

 • meer energie

 • minder vage buik-, maag- en hoofdpijnklachten

 • verbetering van je immuunsysteem, dus minder vatbaar voor bijvoorbeeld virussen

 • minder last van cravings (vreetbuien)

 • minder kans op het ontwikkelen van de zogenaamde “westerse” ziekten als hart- en vaatziekten en Diabetes type 2

 • een betere huid

 • gewichtsverlies

Wat krijg ik in Dé  Online Supermarktsafari ?

 • 2 jaar toegang tot de Online Supermarktsafari 
 • Leuke, aansprekende video’s opgenomen in de Kilimanjaro Lodge in Burger’s Zoo! Deze Safari wordt dus alles behalve saai!
 • Jouw eigen Supermarkt Safarigids: een werkboek met opdrachten die jou helpen een gezonder eetpatroon te krijgen

Binnenkort beschikbaar!

Wordt nu alvast lid van de besloten Facebook groep via onderstaande button! Dan profiteer jij meteen van een leuke korting zodra de Online Supermarktsafari gelanceerd wordt!

Naar de besloten Facebookgroep!

Jouw realiteit is nu:

Op dit moment heb je waarschijnlijk lichamelijke klachten of is je door je huisarts of coach geadviseerd om te gaan werken aan een gezonder eetpatroon.

Je weet alleen niet waar je nu precies moet beginnen! En eerlijk gezegd vindt je het ook spannend. Het lijkt allemaal zo ingewikkeld en omslachtig dat gezonder eten. En wordt het niet te duur allemaal?

Hoe kan je zo snel mogelijk stappen zetten die echt een verschil gaan maken? En welke gezonde alternatieven zijn er dan voor dat wat je misschien moet laten vallen?

Ik begrijp dat écht zo goed!

Nog niet zo heel lang geleden had ik dat ook!

Daarom ben ik ook zo blij dat ik jou nu deze Supermarktsafari kan aanbieden. 

Ik ben Brigitte de Ruijter, ik ben 58 jaar en heb tot voor een paar jaar geleden voornamelijk overleefd in plaats van geleefd. Het verhaal daarover kun je lezen op de https://bergenendalen.nl/over-mij/van deze website.

Pas toen ik achter in de veertig was, ben ik uitgebreid in therapie geweest en zijn alle trauma’s verwerkt. Eenmaal uit de overleefmodus en getriggerd door de dingen dingen die ik in therapie had gehoord, ging ik opleidingen doen waarin ik alles hoorde over de gevolgen van chronische stress op het lichaam, het belang van een goede hormoonbalans, voeding, en positieve psychologie. 

Als Vitaliteitscoach vind ik het heel belangrijk om dit product op te nemen in mijn aanbod. Ik weet zeker dat je na de Supermarktsafari beter de gezonde voeding van de ongezonde kunt onderscheiden

Veel van de dingen die ik leerde paste ik op mijzelf toe. Met verbluffende resultaten. Zo wist ik 13 kilo af te vallen, bouwde ik antidepressiva af door op de juiste manier structureel te gaan bewegen en wist ik mijn LDL cholesterolwaarden met maar liefst 3 punten naar beneden halen.

Het viel mij echter wel op hoe je kunt verdwalen in de loze beloftes op verpakkingen in de supermarkt, en de soms tegenstrijdige berichten over gezonde voeding. Dat kan een mens best ontmoedigen.

Ik deed opleidingen bij  levensmiddelentechnoloog en voedingsexpert Ralph Moorman en zo werd het idee voor een Online Supermarktsafari geboren!