fbpx

Categorie archieven: Vitaliteit volgens Bergen en Dalen

Polyvagaal Ben Ik Niet Normaal!

Ik wist heus altijd wel dat ik heftig kon zijn in mijn reacties. Schrikkerig ook, en nerveus. Hysterisch werd wel eens gezegd. Knettergek zelfs. Ik heb dan ook wel wat psychotherapeuten gezien, psychiaters ook. Ja niet meteen, want als ik al eens omviel dan werd er in eerste instantie gezegd dat er met mij niks […]

De wijste les na één jaar ondernemerschap: Blijf Zuiver, blij bij jezelf!

Vandaag ben ik één  jaar ondernemer! En hoe passend is mijn bedrijfsnaam Bergen en Dalen voor de weg die ik afgelopen jaar bewandelde! Ik begon mijn ondernemerschap vanuit een arbeidsongeschiktheidspositie. Ik was deels afgekeurd, als gevolg van een drievoudige PTSS. Mijn leven heeft tot ongeveer mijn 50ste verjaarag in de overlevingstand gestaan.  Tot dat mijn […]

(Ex)partner geweld door een Politieman: DEEL 1: VAN FYSIEK NAAR PSYCHISCH GEWELD

Ik las op Linkedin een post over de aandacht die er steeds meer komt voor psychisch geweld:   Ik herplaatste die bijdrage, met mijn reactie. Die reactie leest u vanaf de 3e alinea in dit blog. En zoals zo vaak de laatste tijd, gingen mijn radertjes volop draaien. Inmiddels ben ik 57 en leef al […]

De relatie tussen hoe vaak jij eet en jouw immuunsysteem

Ons immuunsysteem (of ons afweersysteem) is ons verdedigingsmechanisme tegen ziekteverwekkers. Daar is ons lichaam 24/7 druk mee. Altijd dus.  Vaak denken wij aan het immuunsysteem als we het hebben over virussen en dat is dan vaak nu, in de herfst. Dan zitten wij meer op elkaar en krijgen virussen een goede kans om zich van […]

“Mama ik mis jou!” Een gedicht over voortschrijdend inzicht.

Mama, ik heb je gemist.. Als kleine baby van 6 weken, daar in die couveuse, vechtend voor mijn leven. Je kon er niets aan doen, je mocht mij niet eens aanraken. In dat gebrek aan aanraken ligt vast ook mijn moeizaam vermogen tot hechten ten grondslag.     Mama, ik heb je gemist…. Als klein […]

Heb jij voldoende aandacht voor je adem?

Aandacht voor je adem   We ademen de hele dag, de hele nacht. We doen dat onbewust. Onze adem wordt aangestuurd door ons autonome zenuwstelsel. Net als onze hartslag, bloeddruk, spijsvertering, bloedvaten en de werking van onze inwendige organen. Het autonome zenuwstelsel zorgt dat dit allemaal gebeurt terwijl wij ons bezig houden met zogenaamde “belangrijke […]

Linkedin post over Huiselijk Geweld door politieman krijgt hoopvol vervolg!

Een paar dagen terug plaatste ik dit artikel op LinkedIn over mijn leven met Huiselijk Geweld, zowel psychisch als lichamelijk tijdens en na mijn huwelijk met een politieman. Snel daarna kreeg ik contact met de korpsleiding, Martin Sitalsing. Martin is Politiechef Midden Nederland. Het siert hem dat hij zo adequaat reageert, en ik heb inmiddels op kort termijn een afspraak […]

Met zwijgen doorbreek je de cirkel van geweld niet!

POLITIEGEWELD BINNEN HET GEZIN: Pas 29 jaar na het eerste incident heb ik mijn verhaal gedeeltelijk verteld. Het psychisch geweld is nog niet voorbij hoewel het wel rustiger is. Maar voortdurend diskwalificeren van mij als mens en moeder, ook in het bijzijn van mijn kinderen is nog steeds een vorm van psychische mishandeling. Van mijzelf […]

Onze verstoorde relatie met voeding

  Een vaak onderbelicht en misschien ook wel onderschat thema in de vitaliteitswereld is naar mijn idee toch wel de relatie met voeding.  Tegelijkertijd zie ik wel vaak dat voeding in relatie wordt gebracht met ziektebeelden, en dat is wel een mooie ontwikkeling. Daar mag gerust nog veel meer over geschreven worden en nog veel […]

VRIJGEVOCHTEN …….

Zo heet het artikel in de Libelle waarin ik samen met twee andere vrouwen mijn verhaal doe over lichamelijk en psychisch geweld en machtsmisbruik. Bijgaand deel ik de pdf van dat artikel met u. WAT ALS DE RELATIE MET EEN POLITIEAGENT JE NIET DE VEILIGHEID BRACHT DIE JE ZO NODIG HAD, MAAR VOORTDURENDE ANGST? Als je medewerking […]

Follow by Email
LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram
WhatsApp
Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.
Chat openen
1
Wil je iets vragen?
Hallo 👋 Ik ben Brigitte de Ruijter van Bergen en Dalen!
Hoe kan ik je helpen?