Woon jij in de omgeving Ermelo en wil je wel eens wat vaker van de prachtige natuur om je heen genieten?

Maar merk jij dat je dat alleen gewoon niet zo snel doet en heb je inspiratie nodig?

Heb je wel gehoord of gelezen dat niet-bewegen het nieuwe roken is maar lukt het je maar niet om ontspannen bewegen structureel in je leven in te passen?

Heb jij vaak genoeg langs de bossen van Ermelo gereden en gedacht: Verdulleme, nou ben ik wéér niet het bos in gegaan?

Herken jij het dat als je eens een weekendje weg gaat, je van de natuur zo rustig en blij kan worden?  Je neemt je voor dat gevoel vaker op te zoeken….maar daar komt het niet zo van…..

Wil je écht wel vaker de natuur in je eigen woonomgeving in, maar vindt je het niet fijn om dat alleen te doen?

Heb je zo vaak gedacht aan kennismaken met Mindfulness maar zag je nog geen kans? Of doe je al aan Mindfulness maar wil je dat graag ook buiten gaan doen?

Dan is deze introductieserie Bosbanjeren iets voor jou!

klik hier als je nu al weet dat je mee wilt doen met Bosbanjeren!

Wat is Bosbanjeren en wat brengt het mij?

Ons werk is vaak binnen en zittend, we gaan er vaak zittend in de auto naar toe en thuis denken wij ons te ontspannen door zittend binnen TV te kijken of achter de laptop bezig te zijn. Terwijl juist bewezen is dat wij in de natuur veel beter en dieper kunnen ontspannen. Ons lichaam is bovendien gemaakt om veel buiten te bewegen, onze voorouders waren immers verzamelaars en jagers en ons lichaam is nauwelijks geëvalueerd sinds die tijd,

Een belangrijk stelsel in ons lichaam dat vaak vergeten wordt is het hormoonstelsel. Om goed te kunnen functioneren heeft dat stelsel veel daglichtt nodig en de impulsen vanuit de natuur. Ook ons brein is niet gemaakt voor al die prikkels die wij de hele dag opdoen achter de computer of telefoon.

De natuur werkt stressverlagend waarmee je niet alleen beter in je vel komt maar ook je trouwe lichaam een dienst bewijst.

Met Bosbanjeren combineren wij actief wandelen in de natuur met Mindfulnessoefeningen, ontspanningsoefeningen en ademhalingsoefeningen. We wandelen, kuieren en laten je in de laatste sessie ook kennis maken met powerwalken. Daarnaast zorgen wij voor wat inspirerende verhalen of gedichten.

Door te gaan Bosbanjeren kun je volgende gezondheidswinst behalen:

Je komt tot diepere ontspanning

Je kunt beter slapen

Je verstevigt je bewegingsstelsel

Je vergroot je immuunsysteem

Je hartslag en bloeddruk dalen

Mijn missie is mensen gezonder en gelukkiger te maken door meer te ontspannen, meer buiten te gaan bewegen en bewuster te gaan eten. Bosbanjeren is één van de manieren om de eerste twee onderdelen van van mijn missie te volbrengen. 

Met wie ga je Bosbanjeren?

Ik ben Brigitte de Ruijter en mij ken je misschien al van de slowruntrainingen die ik afgelopen jaar gaf in de omgeving Ermelo en Putten. Ik heb tijdens die trainingen gemerkt dat deelnemers er van genoten om samen in een groep buiten te ontspannen. Voor sommige potentiële deelnemers was Slowrunnen nog net een stapje te ver. Toch hadden zij wel heel veel behoefte ontspannen bewegen in de natuur. Ik was verrast dat veel Slowrunklanten uit Ermelo en omstreken de mooie plekjes nog niet kenden waar ik hen heenbracht, terwijl ik pas heel kort in Ermelo kom. Daar wilde ik wat mee, want je gunt iedereen deze bijzondere natuurervaring.

Tijdens de Slowrunlessen deed Marian Bikker regelmatig mee. Zij is al jaren categorie I Mindfulnesstrainer en haar aanvullingen op de Slowruntraining vielen enorm in de smaak bij de deelnemers. De natuur brengt jou rust en de stilte, alsmede ontspanning en dat maakt dat het effect van de Mindfulness oefeningen weer anders wordt ervaren dan dat je die oefeningen binnen doet. De deelnemers waren enthousiast over de combinatie van Slowrun en Mindfulness en dus wilden Marian en ik daar op doorpakken. Marian vertelde eens dat zij zo geniet van het “banjeren”. Zonder doel op haar zeilboot dobberen of in de bossen rond Ermelon kuieren. Zo ontstond het idee voor Bosbanjeren.

Toch nog een vraag? Gebruik de whatsappknop rechtsonder op deze pagina!

Wat kost het?

E 45,= voor 3 sessies

E 17,50 voor 1 enkele sessie ( dus E 35,=  voor 2 sessies)

Wanneer ?

Woensdagavond 29 maart

Woensdagavond 5 april

Woensdagavond 12 april

Waar?

Verzamelen om 19.00 uur bij Speeltuin Indianenbos in Ermelo

Hoe laat?

We verzamelen om 19.00 uur . De sessies duren 1,5 uur.

Wat moet ik aan?

Lekker zittende kleding, niet te strak en sport- of wandelschoenen

Check even het weerbericht of een regenjas nodig is. 

JAAAAAAA....ik wil Bosbanjeren! Klik dan op deze balk!

Heb jij bij mij een Slowrun training gevolgd en een strippenkaart aangeschaft?

Dan kun je meedoen met Bosbanjeren tegen inlevering van 2 strippen!

Een strippenkaart kost E 75,= en bevat 10 strippen waarmee je tijdens de reguliere lessen mee kunt lopen. Daarnaast loop ik van 28 maart tot en met 6 juni op dinsdagavond vanaf 19.00- 20.00 de strippenkaartloop van af Parkeerplaats Schaapskooi!

Schaf hier de strippenkaart aan

👋
Leuk dat je
interesse hebt voor mijn diensten!

Schrijf je in om mijn nieuwsbrief te ontvangen!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.