Woon jij in de omgeving Ermelo en wil je wel eens wat vaker van de prachtige natuur om je heen genieten?

Maar merk jij dat je dat alleen gewoon niet zo snel doet en heb je inspiratie nodig?

Heb je wel gehoord of gelezen dat niet-bewegen het nieuwe roken is maar lukt het je maar niet om ontspannen bewegen structureel in je leven in te passen?

Heb jij vaak genoeg langs de bossen van Ermelo gereden en gedacht: Verdulleme, nou ben ik wéér niet het bos in gegaan?

Herken jij het dat als je eens een weekendje weg gaat, je van de natuur zo rustig en blij kan worden?  Je neemt je voor dat gevoel vaker op te zoeken….maar daar komt het niet zo van…..

Wil je écht wel vaker de natuur in je eigen woonomgeving in, maar vindt je het niet fijn om dat alleen te doen? En die heerlijk mindfulness-achtige oefeningen en kleine meditaties doe je sowieso niet zo snel alleen in het bos.

Dan is deze introductieserie Bosbanjeren iets voor jou!

klik hier als je nu al weet dat je mee wilt doen met Bosbanjeren!

Wat is Bosbanjeren en wat brengt het mij?

Ons werk is vaak binnen en zittend, we gaan er vaak zittend in de auto naar toe en thuis denken wij ons te ontspannen door zittend binnen TV te kijken of achter de laptop bezig te zijn.Terwijl juist bewezen is dat wij in de natuur veel beter en dieper kunnen ontspannen. Ons lichaam is bovendien gemaakt om veel buiten te bewegen, onze voorouders waren immers verzamelaars en jagers en ons lichaam is nauwelijks geëvalueerd sinds die tijd,

Een belangrijk stelsel in ons lichaam dat vaak vergeten wordt is het hormoonstelsel. Om goed te kunnen functioneren heeft dat stelsel veel daglichtt nodig en de impulsen vanuit de natuur. Ook ons brein is niet gemaakt voor al die prikkels die wij de hele dag opdoen achter de computer of telefoon.

De natuur werkt stressverlagend waarmee je niet alleen beter in je vel komt maar ook je trouwe lichaam een dienst bewijst.

Met Bosbanjeren combineren wij actief wandelen in de natuur met ontspanningsoefeningen en ademhalingsoefeningen. We wandelen, kuieren en laten je ook kennis maken met powerwalken. Wie echt de smaak te pakken heeft kan daarna gaan slowrunnen. Met mijn collega in Ermelo, of die in Nunspeet. En natuurlijk ook met mij als je uit Voorthuizen of Putten komt.  Daarnaast is er tijdens het Bosbanjeren ook ruimte voor inspirerende verhalen of gedichten.

Door te gaan Bosbanjeren kun je volgende gezondheidswinst behalen:

Je komt tot diepere ontspanning

Je kunt beter slapen

Je verstevigt je bewegingsstelsel

Je vergroot je immuunsysteem

Je hartslag en bloeddruk dalen

Mijn missie is mensen gezonder en gelukkiger te maken door meer te ontspannen, meer buiten te gaan bewegen en bewuster te gaan eten. Bosbanjeren is één van de manieren om de eerste twee onderdelen van van mijn missie te volbrengen. 

Met wie ga je Bosbanjeren?

Ik ben Brigitte de Ruijter en mij ken je misschien al van de slowruntrainingen die ik afgelopen jaar gaf in de omgeving Ermelo en Putten. Ik heb tijdens die trainingen gemerkt dat deelnemers er van genoten om samen in een groep buiten te ontspannen. Voor sommige potentiële deelnemers was Slowrunnen nog net een stapje te ver. Toch hadden zij wel heel veel behoefte ontspannen bewegen in de natuur. Ik was verrast dat veel Slowrunklanten uit Ermelo en omstreken de mooie plekjes nog niet kenden waar ik hen heenbracht, terwijl ik pas heel kort in Ermelo kom. Daar wilde ik wat mee, want je gunt iedereen deze bijzondere natuurervaring.

Tijdens de Slowrunlessen deed Marian Bikker regelmatig mee. Zij is al jaren categorie I Mindfulnesstrainer en haar aanvullingen op de Slowruntraining vielen enorm in de smaak bij de deelnemers. De natuur brengt jou rust en de stilte, alsmede ontspanning en dat maakt dat het effect van de Mindfulness oefeningen weer anders wordt ervaren dan dat je die oefeningen binnen doet. De deelnemers waren enthousiast over de combinatie van Slowrun en Mindfulness en dus wilden Marian en ik daar op doorpakken. Marian vertelde eens dat zij zo geniet van het “banjeren”. Zonder doel op haar zeilboot dobberen of in de bossen rond Ermelo kuieren. Zo ontstond het idee voor Bosbanjeren. 

Vanaf 19 April 2023 zal ik het Bosbanjeren verder oppakken en uitbreiden. Marian zullen wij zeker nog af en toe zien en ik laat mij nog regelmatig door haar inspireren! 

Toch nog een vraag? Gebruik de whatsappknop rechtsonder op deze pagina!

Wat kost het?

E 75,- voor 5 sessies

E 45,= voor 3 sessies

E 17,50 wanneer je per keer een sessie afneemt.

Wanneer ?

Woensdagavond 19 april 2023

Woensdagavond 26 april 2023

Woensdagavond 3 mei 2023

Op deze avonden verzamelen wij om 19.00 uur op de grote Parkeerplaats bij de Schaapskooi in Ermelo

en daarna….

Woensdagavond 10 mei 2023

Woensdagavond 17 mei  2023

Woensdagavond 31 mei 2023

let op: 22 mei valt dus uit in verband met mijn vakantie)

Op deze avonden verzamelen wij om 19.00 uur op Parkeerplaats Veluwe, Sprielderweg 204 3852 MH Ermelo 

vervolgens:

Woensdagavond 7 juni 2023

Woensdagavond 14 juni 2023 

De laatste keer op 14 Juni banjeren maar kort en hebben een bosborrel op de picknickplek in verband met het afsluiten van het Bosbanjervoorjaar.

Op deze avonden verzamelen wij om 19.00 uur op Parkeerplaats Putterbos aan de Prins Hendrikweg in Putten

 De sessies duren 1,5 uur.

Wat moet ik aan?

Lekker zittende kleding, niet te strak en sport- of wandelschoenen

Check even het weerbericht of een regenjas nodig is. 

Bij voldoende belangstelling Bosbanjeren wij tussen 15 september en 28 oktober tussen de herfstbladeren! 

JAAAAAAA....ik wil Bosbanjeren! Klik dan op deze balk!